CALISSO staat voor hoogwaardige, unieke en exclusieve keukenmessen en snijplanken. Hoewel ons bedrijf nog niet zo oud is, is het een van de meest gewilde premiummerken, voor keukenaccessoires in Europa.

Maar hoe is het allemaal begonnen?

Terugkijkend was het een heel mooi en spannend verhaal dat we graag met jullie willen delen. Het begon allemaal met een spontaan etentje onder vrienden op 15 Februari 2020, een dag waarvan we niet hadden verwacht dat die niet alleen onze messen zou veranderen, maar ook het leven van ieder van ons. Het centrale thema van de avond was "gezond koken". Maar iedereen miste de unieke momenten, die ontstaan tijdens kookavonden met familie en vrienden. Weinig wisten we dat dit het begin zou worden van een bijzonder verhaal.

In het begin werd het bedrijf gerund in een heel klein magazijn in het centrum van Duitsland onder de codenaam "Project 1502". We waren het er vooral over eens dat het belangrijkste gereedschap in de keuken het mes is. De grootste uitdaging was om het juiste staal te vinden. Na ontelbare proeven werd de unieke combinatie van twee soorten staal gevonden. Hierdoor konden de messen zeer vlak geslepen worden, wat bijdroeg tot een extreme scherpte en een bijzonder lange houdbaarheid van het slijpsel. Bovendien maakte de V-gold 10 roestvrij stalen kern het gemakkelijk om het lemmet te slijpen, zelfs voor mensen zonder slijpervaring.

Toen het perfecte staal eenmaal was gevonden, kwam de echte uitdaging: het heft. Na het eerste prototype realiseerden we ons dat, hoewel de vorm van het lemmet het mes extreem makkelijk hanteerbaar maakte, het er nogal onopvallend uitzag. We realiseerden ons dat het heft van alle keukenmessen die er waren, geen persoonlijkheid had. Dus begonnen we na te denken over hoe we de schijnbaar slapende wereld van het keukendesign konden verstoren. Uiteindelijk inspireerden ideeën uit 3 verschillende landen ons tot het allereerste ontwerp - de Aquamarine Line.
De samensmelting van diepblauwe epoxyhars en natuurlijk gekweekt esdoornwortelhout doet denken aan de uitgestrekte zee die versmelt met het vasteland. Elk handvat moet net zo uniek worden als de kusten van deze aarde. Maar een uniek handvat was niet genoeg. We waren ervan overtuigd dat iedereen zijn messen en de verpakking naar eigen wens moest kunnen personaliseren. De ongewone, personaliseerbare handvatten werden toen het handelsmerk van CALISSO.

Om uitzonderlijke producten te ontwerpen, werd de CALISSO Kwaliteitsnorm in het leven geroepen. Elk mes wordt nauwgezet met de hand gecontroleerd en gecertificeerd alvorens het naar de klant wordt verzonden. Op deze manier kunnen wij garanderen dat elke klant een onberispelijk mes ontvangt waar hij met plezier mee zal koken.

De CALISSO Experience moet niet beginnen bij de eerste knip, maar al bij het uitpakken van ons product. We willen dat elke klant het opwindende gevoel ervaart van het uitpakken van zijn kerstcadeau. Als extraatje worden de houten kisten voor verzending geparfumeerd met een aangename geur.

We zijn ons ervan bewust dat we iets voor de aarde moeten doen en we hebben besloten CALISSO op een milieubewuste manier te runnen. Al onze producten worden milieuvriendelijk verpakt. We gebruiken alleen hernieuwbare en biologisch afbreekbare grondstoffen, en plastic wordt tot een minimum beperkt. Onze messen worden geleverd in een houten kist van hoge kwaliteit, die ook gepersonaliseerd kan worden. Bovendien is het vulmateriaal gecertificeerd met de Blauwe Engel.

Waarom doen we dit?

Wij hopen dat onze messen de passie voor koken zullen aanwakkeren, onze klanten zullen aanmoedigen meer tijd in de keuken door te brengen en zo een gezondere levensstijl te leiden.

De toekomst is onzeker, maar we weten dat dit slechts het begin is van een heel bijzonder verhaal. Wij danken elke klant die deel uitmaakt van de CALISSO familie.

Bent u klaar om unieke en onvergetelijke momenten met uw familie en vrienden door te brengen, plezier te hebben in koken en gezonder te eten? Als het antwoord "JA" is, aarzel dan niet langer en maak vandaag nog deel uit van de CALISSO-familie!